Gå videre til innhold
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge mener både mobil- og bredbåndsnettet tåler økt belastning som følge av flere på hjemmekontor og foran tv-skjermen.Foto: Martin Fjellanger
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge mener både mobil- og bredbåndsnettet tåler økt belastning som følge av flere på hjemmekontor og foran tv-skjermen.Foto: Martin Fjellanger

Pressemelding -

Bredbånds- og mobilnettet dimensjonert for hjemmekontor

(Fornebu, 16. mars 2020) Koronaviruset fører til at tusenvis av nordmenn må jobbe hjemmefra. Det skaper et enormt behov for kapasitet i nettene. Telenors mobil- og bredbåndsnett er dimensjonert for at flere kan jobbe hjemmefra. 

– Mobil- og bredbåndsnettet er dimensjonert for å tåle den økte trafikken fra hjemmekontor, forteller Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Telenor har økt kapasiteten på 300 basestasjoner for å sikre at det er dekning der folk bor og arbeider.

– I det store og det hele er jeg ganske sikker på at dette skal gå bra. Selvfølgelig kan det være en eller annen basestasjon som kortvarig går full, men vi har beredskap til å håndtere slike utfordringer. Det kan selvsagt bli utfordringer med hensyn til driftspersonell og «røde soner», men vi er i tett dialog med våre entreprenører og lover å gjøre alt vi kan i denne kritiske situasjon for landet vårt. Heldigvis har vi et av verdens beste mobilnett, som vi har dimensjonert for å ta slike trafikktopper, sier Amundsen.

VPN-oppkobling utfordrende

Dekningsdirektøren er mer bekymret for andre sider av hjemmekontorløsningene.

– 99,9 prosent av befolkningen har gode nok løsninger hjemme for å kunne bruke mobilen eller bredbåndet. Derimot er det ytterst få virksomheter i Norge som er forberedt på at så mange er på hjemmekontor samtidig. Det kan og vil oppstå flaskehalser når brukerne forsøker å koble seg på ulike jobbrelaterte systemer hjemmefra, for eksempel VPN-nettet, brannmurer eller andre lokale tjenestelag.

Eksempelvis har hjemmeundervisning ved landets skoler medført begrensninger. Utdanningsetaten i Oslo har fått rapporter om trege og utilgjengelige systemer for over 90.000 elever.

– Jeg vil understreke at vi har et robust og sterkt nettverk og vi har ikke registrert noen feil i våre systemer. Når nærmest hele befolkningen jobber hjemmefra, er det helt naturlig at det kan oppstå treghet i enkelte tjenester, sier Amundsen.

Telenors operasjonssenter overvåker telefon- og mobiltrafikken døgnet rundt. Foto: Martin Fjellanger.

En robust tv- og strømmetjeneste

Når alle fritidsaktiviteter er avlyst, samles folk rundt tv-skjermer og strømmetjenester. Det stiller store krav, både til Telenors bredbåndsnett og til tv- og strømmetjenesten T-We.

– Så langt har vi sett en betydelig økt bruk av vår tv- og strømmetjeneste t-we – uten at det har gått utover kvaliteten.

Sterk økning i SMS

Koronaviruset har også ført til en enorm vekst i SMS-trafikken. Mens normaltrafikken er 15 millioner SMS-er i døgnet i Telenors nett, er nå trafikken oppe i 35 millioner meldinger i samme tidsrom.

– Den tradisjonelle SMS-en har vist seg å være et svært effektivt kommunikasjonsmiddel i disse krisetider. Helsedirektoratet brukte SMS for å nå ut til alle Norges innbyggere i forrige uke. Landets hyttekommuner brukte samme måte å informere gjennom helga om at folk måtte dra hjem fra hyttene. Også privat næringsliv, eksempelvis forsikringsbransjen, bruker SMS for å nå ut med informasjon til kundene, forteller Amundsen.

For nærmere informasjon:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør Telenor Norge, telefon: 900 21 000, e-post: ba@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse 

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no