Gå videre til innhold
Bedre mobildekning langs årets Birkentrasé

Pressemelding -

Bedre mobildekning langs årets Birkentrasé

(Fornebu, 29. august 2014) Når syklistene raser gjennom Birkenløypa fra Rena til Lillehammer, gjør de det i visshet om at det er god mobildekning langs nesten hele løypa i verdens største terrengsykkelritt. For to år siden bidro dekningen til å redde liv. 

Telenor stiller i år ekstra godt forberedt til å håndtere den massive trafikken i mobilnettet når drøye 20.000 syklister deltar fredag og lørdag. Telenor har investert opp mot 10 millioner kroner i løpet av de siste årene på bedret mobilinfrastruktur langs Birken-løypa.

– I år har vi bedret 3G-dekningen og satt opp splitter ny 4G-dekning på Rena, to år før planen, for å bedre kapasiteten i det travle startområdet, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

I tillegg er dekningen bedret med midlertidig 3G og 4G på Bringebu, samt at kapasiteten rundt Sjusjøen og i målområdet på Lillehammer er oppgradert i løpet av det siste året.

– De dekningsutbedringene vi gjør i forbindelse med Birken bidrar til å lette avviklingen av arrangementet og øke sikkerheten langs løypa, men i tillegg kommer oppgraderingene lokalbefolkningen til gode på fast basis, sier Amundsen.

Han sykler løypetrassen fredag for å måle forholdene og vil også være til stede under rittet lørdag.

– Vi har målt veldig gode hastigheter så langt, så dette lover godt for helgens ritt, sier Amundsen.

God oversikt for arrangørene
Alle deltakerne har tidtakingsbrikker som blir lest av på ulike steder i løypa og data blir sendt via mobilnettet til det sentrale tidtakingssystemet. Samtidig kan arrangørene følge med på hvor deltakerne befinner seg i løypa. Dermed kan man forsikre seg om at ingen ryttere blir liggende igjen skadet.

– Vi er nærmest avhengig av god mobildekning for i det hele tatt å få gjennomført arrangementet. Deler av løypa for ski og sykkel går gjennom områder som hadde dårlig mobildekning før vi startet samarbeidet med Telenor, sier Sølvi Amundsen Aas, rittleder i Birkebeinerrittet.

– Det eneste som er svakt er Djuposet, 15 km fra start Rena. Ellers er det stort sett dekning gjennom hele løypa, forsikrer Bjørn Amundsen.

Var død i 45 minutter
For to år siden ble umiddelbar førstehjelp fra medsyklister og mobildekning redningen for 57 år gamle Are Hofshagen fra Hamar. Han stupte i bakken like ved matstasjonen på Nes. Andre syklister kom til og startet hjerte-lunge-redning, men hjertet ville ikke starte.

De som først kom til ringte Birkebeinerens alarmsentral, men innringerne greide ikke å forklare hvor i løypa de var. På grunn av den midlertidige mobildekningen, kunne imidlertid ambulansen se av GPS-koordinatene hvor anropet kom fra. Redningshelikopteret kom raskt til stedet, og med deres hjertestarter begynte Ares hjerte å slå igjen. Da hadde han vært klinisk død i 45 minutter.

Hofshagen lå tre uker i koma før han våknet. Etter en tung opptreningsperiode var han klar for å sette seg på sykkelsetet igjen.  Hans oppfordring er krystallklar: Husk å ta med fulladet mobiltelefon.

Les hele historien om Are Hofshagen

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør.
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no