Følg Telenor Norge

Arctic Race: Oppgradert 4G-dekning for 17 millioner

Pressemelding   •   aug 04, 2017 06:30 CEST

(Fornebu, 4. august 2017) Når sykkelrittet Arctic Race of Norway (ARN) ruller i gang fra Engenes i Troms 10. august, har Telenor investert tungt i 4G langs hele traseen.


Det er totalt 28 basestasjoner som er oppgradert med topp moderne 4G-teknogi. For både presse, publikum, støtteapparat for rytterne og ikke minst arrangøren er mobildekningen avgjørende for å gjennomføre et internasjonalt ritt så knirkefritt som mulig. Dette kommer i tillegg til alle oppgraderingene som allerede er utført.

– Telenor oppgraderer omtrent alle basestasjonene langs de fire etappene og investerer rundt 17 millioner kroner på utvidet 4G-nett i og rundt årets Arctic Race-trasé. Til sammenlikning lå oppgraderingene på rundt 12 millioner kroner i fjor, så årets oppgradering er et betydelig løft for hele regionen, fra Narvik i Sør til Tromsø og Finnvikdalen i nord, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Telenor oppgraderer omtrent alle basestasjonene langs de 4 etappene og investerer rundt 17 millioner kroner på utvidet 4G-nett i og rundt årets Arctic Race-trasé, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen.


Storstilt oppgradering

Artic Race starter på Engenes torsdag 10. august og ender opp i Tromsø søndag 13. august. Da har rytterne syklet 685 km over fire etapper og vært innom blant annet Narvik, Sjøvegan, Sørreisa, Bardufoss, Lyngseidet, Nordkjosbotn og Tromsø.

Totalt legger Telenor igjen verdier for drøye 17 millioner kroner i form av permanent 4G-utbygging og kapasitetstiltak. ARN og Telenor signerte i mai i fjor en treårig avtale om en massiv oppgradering av mobilnettet. Utvidet 4G betyr ikke minst nye muligheter for direktesendt TV fra sykkelrittet.

Varig verdi for regionen

– Avtalen med Arctic Race er en viktig del av vår landsdekkende omlegging fra 2G til 4G. Det innebærer varige oppgraderinger av mobildekningen som lokalbefolkningen vil ha glede av i all uoverskuelig framtid, framholder Amundsen.

Alle oppgraderingene er varige med unntak av Finnvikdalen, og vil dermed gi forbedret mobildekning for landsdelen i form av et svært godt utbygget 4G-nett.

Kommuner som får oppgradert 4G-dekning: Balsfjord, Ibestad, Salangen, Narvik, Lavangen, Bardu, Storfjord, Dyrøy, Lyngen, Tromsø og Målselv.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no