Gå videre til innhold
Aksel Lund Svindal er vanligvis kjent for rask fart i løypa. Nå bytter han ut ski med kjelke og etablerer skolefritidsordning med vekt på skilek.
Aksel Lund Svindal er vanligvis kjent for rask fart i løypa. Nå bytter han ut ski med kjelke og etablerer skolefritidsordning med vekt på skilek.

Pressemelding -

​Aksel Lund Svindal starter ski-SFO

(Fornebu 13. januar 2020) Aksel Lund Svindal avrunder Aksel-fondet med å gi midler til SNØ i Lørenskog. Her etablerer han samtidig skolefritidsordningen Aksel-SFO. Totalt er det delt ut tre millioner kroner til idretts- og fritidsformål siden fondet ble etablert.

I 2016 bestemte Svindal sammen med Telenor, at hans første VM-gull i utfor i Åre skulle smeltes om og danne grunnlaget for Aksel-fondet.

– Gullmedaljen er et symbol på å være raskest. Alle nye SIM-kort fra Telenor har et fnugg av mitt første VM-gull, som en konkret påminnelse om at Telenor har det raskeste mobilnettet, sier Lund Svindal.

Fra fondet er det delt ut totalt tre millioner kroner til aktiviteter Aksel brenner for og som fremmer idrettsglede. Klubber og foreninger som trenger utstyr, tiltak for at flere barn skal få muligheten til å kjøre ski eller som hjelper barn og voksne til å komme seg etter en skade, har fått midler. Totalt 19 tiltak har fått støtte fra fondet.

Etablerer ski-SFO

Denne uken innvies helårsanlegget SNØ på Lørenskog utenfor Oslo. Dette er en innendørs helårsarena for vinteridrett av alle slag. Her kombineres langrenn, alpint og egen park for snowboard og freeski.

I skianlegget etablerer den tidligere alpinisten skolefritidsordningen Aksel-SFO, med skitilbud for barn i 4. klasse.

– Skilek er viktig — og kanskje kan dette føre til både økt rekruttering og et mangfold på tvers av ulike kulturer. Dette prosjektet skal leve i mange år fremover, og jeg gleder meg virkelig til å få etablert dettes, sier Aksel.

Stolt samarbeidspartner

Leder for mobilvirksomheten i Telenor, Ric Brown, er svært fornøyd med samarbeidet med Lund Svindal om Akselfondet.

– Støtten fra fondet viser hvilken flott person Aksel Lund Svindal er. Han har gitt midler til grasrot-aktivitet landet rundt, vel vitende om at han selv nøt godt av gode hjelpere og dugnadsånden da han startet skikarrieren.

Sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor sier Akselfondets tildelinger støtter opp om selskapets sponsorstrategi.

– Ingen topper uten bredde, er vår filosofi. Derfor bruker vi store deler av vår sponsorpott til å støtte breddetiltak innen ski om vinteren og fotball i sommerhalvåret, sier Svendsen, og nevner Telenor Xtra og Telenor Karusellen som eksempler på breddetiltakene Telenor støtter opp om.

Følgende har mottatt midler fra Akselfondet:

Sunnaasstiftelsen
Hakadal Alpin
Sjukt Sprek
ParaAlpint
Geilomo
Sæbø gard
Trygg av natur
Grua alpinalegg
Flakstad skianlegg
Skånland Rideklubb
Mastra Sjøspeidergruppe
Steinan skitrekk
Aasgjerdet
Arnadal Idrettslag
Ingierkollen Alpin
Rælingen Alpin
Gibostad Idrettsforening
Barnekreftforeningen
SNØ - Aksel SFO

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor Norge

Tlf: 900 55 402, e-post: petter.svendsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no