Gå videre til innhold
200.000 har BankID på mobilen

Pressemelding -

200.000 har BankID på mobilen

(Fornebu, 18. juni 2013) Nå har flere enn 200.000 mobilbrukere BankID på mobilen. De slipper dermed å være avhengig av kodebrikken når de skal betale regninger eller handle på Internett.

– Kundene setter pris på en brikkefri BankID. Det er gledelig at de fleste bankene og mobiloperatørene vil tilby tjenesten i løpet av 2013, slik at alle som vil ha kan få, sier Odd Erling Håberget, daglig leder for BankID Norge.

Telenor-fordel
– BankID på mobil er et av de nyttigste produktene vi har. Det forenkler virkelig hverdagen for Telenor-kundene, og i løpet av det siste året – fra mai 2012 – har antall brukere gått fra 100.000 til 200.000 personer, poengterer Telenor Norge-leder, Berit Svendsen, som er meget fornøyd med at så mange vil ha «kodebrikken i mobiltelefonen».

– Og bruken beviser nytten; hver eneste BankID på mobil-kunde brukte denne tjenesten, i snitt, hele 11,7 ganger i mai måned i år. Mange blir overrasket over hvor nyttig og enkel tjenesten er – når de først tar den i bruk, sier Svendsen.

Fordelene med BankID på mobil:
• Du slipper å ha med deg kodebrikken for å kunne logge deg på nettbanken eller for å kunne handle på nettet. Mobiltelefonen har du alltid med deg, mens kodebrikken ofte ligger hjemme når du trenger den.
• Ved netthandel kan du betale med kort og bekrefte kjøpet med BankID på mobil.

Hvem kan skaffe seg BankID på mobil?
De som har mobilabonnement fra Telenor, djuice, Talkmore, Hello Norway, Phonero, Telipol eller Dipper – og er kunde i DNB, Skandiabanken, Eika, Nordea eller Sparebank1 kan selv bestille BankID på mobil i nettbanken sin. De fleste telefonmodeller kan benyttes. Flere operatører og banker er i ferd med å lansere tjenesten.

Sikker løsning
BankID lagres på mobilens SIM-kort. Du bruker mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode for å få tilgang til banktjenestene dine. Holder du koden for deg selv, får heller ingen andre tilgang til banktjenestene dine selv om du låner bort telefonen din.

Utskifting av mobil går også greit, siden BankID-en ligger på SIM-kortet. Bytter du derimot SIM-kort, må du registrere BankID på mobil på nytt.
---------------------
For nærmere informasjon, vennligst kontakt:
• Hege Steinsland, kommunikasjonssjef BankID Norge – tlf 900 12 748 / epost: hege.steinsland@bankidnorge.no
• Nils Inge Brurberg, produktsjef BankID Norge – tlf 924 00 125 / epost: nilsinge.brurberg@bankidnorge.no
• Knut Sollid, informasjonssjef Telenor Norge – tlf 915 98 288 / epost: knut.sollid@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Oslo. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no