Følg Telenor Norge

Suksess med fotball-fritid

Nyhet   •   jun 20, 2013 10:47 CEST

(Fornebu 20. juni 2013) 38 klubber deltok i den første sesongen med fotballfritidstilbudet Telenor Xtra. Neste sesong er 67 lag påmeldt.

Norges Fotballforbund og Telenor samarbeider på mange områder innenfor topp- og breddefotball. Fritidsordningen Telenor Xtra har som mål å gi et godt og kvalitetssikret fotballtilbud til barna etter skoletid.

Aktivitet og leksehjelp
38 klubber over hele landet deltok den første sesongen med tilbudet , fra Alta i nord til Vindbjart i sør. Formålet med Telenor Xtra er å gi barn tilbud om mer aktivitet etter skoletid, i tillegg til et sunt måltid og hjelp med lekser.

– Med Telenor Xtra ønsker vi å bidra med et alternativ til stillesittende aktivitet for de som går på SFO eller har valgt vekk SFO. Barna får sunn mat, leksehjelp og er ferdig trent når de kommer hjem. Dette gir også familiene mer tid sammen. Slik sett fyller fritidsordningen mange behov, sier Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor Norge.

Den første sesongen har vært en suksess. Nå har 67 klubber har meldt seg på til neste sesong. Målet er å få med 100 klubber på Telenor Xtra i løpet av de neste tre årene.

Alle kan være med
Alle idrettslag kan være med på Telenor Xtra, så lenge de er medlem av Norges Fotballforbund (NFF) og oppfyller kravene som er satt i samarbeid med forbundet.

Det finnes ulike ordninger for barn og unge etter skoletid, men prosjektleder Hallvar Thoresen i NFF peker på følgende fortrinn som han mener taler for at flere klubber bør bli en del av Telenor Xtra:

- Det unike med Telenor Xtra er erfaringsutvekslingen og kompetanseoverføringen man får gjennom kontakten med de andre klubbene. Du lærer av andres suksesshistorier, samtidig som du kan unngå feil andre har gjort. Vi gjennomfører regionsamlinger som er inspirerende og berikende både faglig og sosialt. Jeg er imponert over engasjementet klubbene viser for å gi barn og unge et meningsfylt aktivitetstilbud etter skoletid, sier Hallvar Thoresen.

Her er klubbene som var med denne sesongen, inkludert de som blir med neste sesong: Vigør, Vindbjart, Hokksund, Lier, Alta, Sandviken, Arna-Bjørnar, Øystese, Medkila, Harstad IL, Grand/Bodø, Sandnessjøen, Reipå, Clausenengen, Bærum, Ski, Høvik, VIF, KFUM Stavanger, Klepp, Hinna, Sandnes Ulf, Brodd, Egersund, Randaberg, Hødd, Skarphedin, Senja, Finnsnes, Egge, Tiller, Ramnes, Flint, Lisleby, Nardo FK, Kvinesdal, Osterøy, Os Turn, Skade IL, Brattvåg IL, Bønes IL, Forus & Gausel IL, Bryne FK, Sotra SK, BVIF, Brønnøysund IL, IK Start, Volda Fotball, Bergsøy IL, IL Gneist, Vind IL, Røa IL, Odda Ballklubb, KFUM-kameratene, Moss FK, FK Vidar, Gvarv IL-Fotball, FK Luna, Tromsø IL, Buøy IL, Haslum IL, Slemmestad Fotball, FK Landsås, Tana Ballklubb, Havdur IL, Søgne FK, IF Fløya, Heming fotball.

Flere nye kan komme til.

Kontaktpersoner:
Petter Svendsen, sponsorsjef Telenor, tlf. 900 55 402, epost: petter.svendsen@telenor.com

Hallvar Thoresen. fagansvarlig Telenor Xtra NFF Utviklingsavdelingen, tlf: 93060605, epost: hallvar.thoresen@fotball.no