Gå videre til innhold
Online.no satser tungt på teknologi

Nyhet -

Online.no satser tungt på teknologi

(Fornebu 24. oktober 2013) Natt til torsdag ble online.no lansert i helt ny drakt og med tilpasning for mobil og nettbrett.

Online.no-redaktør Steinar Kordahl og teamet hans har jobbet mye med å få på plass en tydeligere profil for nettstedet.  Både design, virkemidler og funksjonalitet har vært under lupen i arbeidet med nye online.no.

Målet er å beholde de faste brukerne og samtidig bli en foretrukket nettside for en yngre gruppe med brukere (spesielt kvinner mellom 30 og 40 år) med sans for teknologi og trender.

– Nå var det på tide å fornye oss fordi vi ikke var tilpasset at de fleste nå er på nett gjennom mobilen, og profilen vår var litt uklar. Samtidig er det slik at leserne er stort sett over 40 år, og vi ønsker også å dra med oss yngre brukere, sier Kordahl.

Bort med pupper og våpen

En leserundersøkelse avdekket at hele 80 prosent av leserne er over 40 år, mens beskjedne 8 prosent er under 29 år.

Nettstedet har hatt mange typer strategier siden oppstarten i 1997. Nå håper de å ha funnet nøkkelen som kan gi siden et fornyet løft på alle digitale flater.

– Vi har gått fra å være pupp- og våpenjournalistikk, for å levere trafikk til samarbeidspartnere, til  nå å bli en veileder i en til tider forvirrende teknologisk hverdag. Online.no skal gjøre den digitale hverdagen litt enklere for leserne våre, og sette dem i stand til å gjøre riktige valg ved bruk og kjøp av teknologiske produkter og tjenester, forklarer Helene Friis i Digital & direct Marketing.

Mobil og nettbrett

Dessuten skal det redaksjonelle innholdet på siden nå ha en mer personlig, inkluderende og faktaorientert stil. Målet er mer leselyst og aktivitet på siden.

– Vi ønsker å være mer saklige og relevante for å få flere til å klikke seg inn på artiklene på forsiden. Journalistene kommer derfor til å jobbe mer med å henge stoffet på tydelige «knagger», men også aktivt ta i bruk mer intervju av interne og eksterne eksperter, så vel som å fokusere på forbrukerens stemme i form av «3 på gata» eller «5 på Facebook», forteller Kordahl. 

Den nye siden vil, til forskjell fra den gamle, være responsiv – det vil si tilpasset alle digitale flater, både på mobil, nettbrett, pc og mac.

Emner

Kategorier

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no