Følg Telenor Norge

Nattrekord på nett under OL

Nyhet   •   aug 22, 2016 08:00 CEST

Julie Strømsvåg og Randi Gustad ledet TV2-studioet under håndballkampene i Rio

Mange var våkne til langt på natt for å få med seg de store OL-begivenhetene. Håndballjentene og Usain Bolt førte til rekordhøy videostrømming om natten.

Store sportsbegivenheter er ofte trafikkdrivere i nettet, og denne sommeren har heller ikke vært noe unntak blant annet med fotball-EM som i juni satte ny nettrekord. Men også Sommer-OL i Brasil har sørget for høy strømmeaktivitet og trafikkrekord for strømming om natten. Spesielt var nattrafikken høy natt til 19. august med semifinalen for håndball kvinner mellom Norge og Russland, samt 200 meter sprint-finale med Usain Bolt. Tydelige trafikkhopp kan ses i bredbåndsbruken til tross for at håndballkampen startet kl. 01.30, og sprintfinalen gikk kl.03.30.

- Det er tydelig at OL har engasjert og holdt folk våkne foran skjermene ut over de sene nattetimer. Siden noen av de mest populære øvelsene gikk sent, har vi registrert nye nattrekorder for bredbåndstrafikk på disse tidspunktene. Normalt er nettrafikken på det helt laveste i døgnet når klokken passerer 03.00, men OL har sørget for høy strømmeaktivitet også på disse tidspunktene, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge.

Trafikken var særlig høy under de mest populære øvelsene, men også generelt genererte OL mye nettrafikk. OL-trafikken frem til 13. august ble ca. 24 prosent høyere enn uken før OL. Natt til 19. august ble det satt en all time high for trafikk på natten med over tre ganger mer enn vanlig trafikk. Trafikktoppen denne natten ble dobbelt så høy sammenlignet mot 100 meter-finalen med Bolt natten 15. august.

TV 2 har hatt rettighetene til årets sommer-OL i Rio, og publikum har kunnet strømme øvelsene via nettplattformen Sumo. Telenor er Norges største båndsleverandør og tidligere i år inngikk selskapet en ny såkalt CDN-avtale med TV 2. Denne avtalen innebærer at Telenors kunder har kunnet se EM, OL i Rio og annet innhold på TV 2 Sumo i høy kvalitet, selv når et høyt antall strømmer samtidig.

Fakta om Telenor CDN

  • CDN står for Content Delivery Network, og er en serverplattform for effektiv overføring av innhold og tjenester.
  • Telenor hadde i 2015 en trafikkvekst i CDN-trafikk på over 120 prosent.
  • Telenors CDN-plattform består av over 150 servere plassert i datasentere i Oslo og Stockholm.
  • Video står for ca. 70 prosent av trafikken i fastnettet.

Les mer om nordmenns nettvaner under Bredbåndsbarometeret.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef Telenor Norge
Tlf: 90 94 32 15
e-post:tormod.sandsto@telenor.com