Gå videre til innhold
Slik fremsto Telenors forskningsavdeling i 1976. Fredag kan du høre historien om avdelingens 50-årige historie.
Slik fremsto Telenors forskningsavdeling i 1976. Fredag kan du høre historien om avdelingens 50-årige historie.

Nyhet -

Invitasjon til redaksjonen: Telenors forskningsavdeling 50 år

Telenors forskningsavdeling fyller 50 år fredag 27. oktober. Avdelingen, som i dag har 45 forskere, er nesten like gammel som den første mobiltelefonen. På jubileumsmarkeringen fredag 27. oktober legger vi til rette for en kort presseorientering med en gjennomgang av noen av de viktigste forskningsresultatene, fremtidsspådommer og feiltakelser gjennom 50 år.

Vi tar også en titt i glasskulen og deler mer hvordan vi forsker på blant annet kunstig intelligens, mobilitetsdata, 5G og utvikling av unges mobilvaner.


Tid: Fredag 27. oktober kl 10.00 – 11.00
Sted: Innovasjonssenteret i Telenor Expo på Fornebu. (Snarøyveien 30)

Program:
• Forskningsdirektør Bjørn Taale Sandberg ønsker velkommen og drar oss gjennom noen av forskningsavdelingens historiske høydepunkt
- Nøkkelord: SMS-ens start, Norges første internett, billedtelefonen mm.

• Berit Svendsen, leder for Telenor i Skandinavia startet karrieren på Televerkets forskningsavdeling i 1988 og gir oss et glimt inn i forskningens trivialiteter og høydepunkter, samt hvordan 50 år med Telenor-forskning har formet digitaliseringen av Norge.

• En av grunnleggerne av forskningsavdelingen Odd Gutteberg forteller kort om sitt arbeid med å bygge opp forskningsavdelingen fra 1967.

• Forskningsdirektør Bjørn Taale Sandberg presenterer noen av dagens forskere og deres forskningsprosjekter, med vekt på veien videre for 5G, kunstig Intelligens og mer og eksperimentering med store data. Sandberg spår at det vi fortsatt anser som science fiction vil bli realiteter og at den perfekte teknologiske stormen nærmer seg
- Nøkkelord: 5G, mobilitetsdata, kunstig intelligens (maskinlæring) og unges mobilvaner

• Kort markering med kake.

Vi setter stor pris på å få tilbakemelding på eventuell deltakelse. Ta gjerne kontakt ved spørsmål.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com

eller

Cathrine Stang Lund, kommunikasjonssjef Telenor Group

Tlf: 958 72 699, e-post: cathrine-stang.lund@telenor.com

eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no