Gå videre til innhold

Nyhet -

Fortsetter samarbeidet om å trygge barn

Telenor og Røde Kors fortsetter samarbeidet med å trygge barns hverdag gjennom samtaletjenesten Kors på Halsen og Norges største skoleturné mot nettmobbing, Bruk Hue.

Kors på Halsen er et gratis og anonymt samtaletilbud til alle barn og unge i Norge mellom 6 og 18 år, drevet av Røde Kors. Telenor har støttet tjenesten med tekniske løsninger siden etableringen for over 30 år siden.

Fornyelsen av samarbeidsavtalen innebærer én million kroner årlig til Røde Kors, fram til 2020. Midlene skal brukes til drift og videreutvikling av samtaletjenesten Kors på Halsen, og Norges største skoleturné mot nettmobbing, Bruk Hue.

– Som en av Norges største nettleverandører har vi et ansvar overfor våre yngste brukere. Vi ønsker at de skal få en så trygg digital hverdag som mulig. Derfor er det avgjørende å samarbeide med samfunnsaktører som Røde Kors, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Tar kontakt
Kors på halsen er også en del av Bruk Hue-partnerskapet som siden 2009 har jobbet for å bevisstgjøre barn om nettvett, slik at de kan surfe tryggere. Over 226.000 barn og 45.000 foreldre har så langt sett foredraget.

– Det er gledelig at Telenor Norge igjen bekrefter sitt engasjement for barn og unge gjennom en fornyet avtale med oss. De frivillige i Kors på halsen er tilstede for barn og unge som trenger en trygg voksen å snakke med. Gjennom samarbeidet med Telenor Norge når vi ut til flere, ikke minst gjennom samarbeidet om Bruk Hue, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt Apeland.

Samarbeidet mellom Telenor og Røde Kors har vært forankret i en partneravtale som også har inkludert gjennomføring av nybegynnerkurs i nett og mobil, involvering av ansatte i frivillig arbeid, rekruttering av besøksvenner, integreringstiltak for flyktninger og kommunikasjonssamarbeid om Blodbussen.

Dette er Kors på halsen:
Anonymt samtaletilbud for barn mellom 6 – 18 år
• Drevet av Røde Kors, med hjelp av 150 frivillige
• Tjenesten er gratis, på www.korspahalsen.no og telefon 800 333 21
• Telefonlinjen er åpen fra 14 – 22, mandag – fredag
• Mail besvares innen 48 timer

Dette er Bruk Hue:
• Norges største skoleturné mot nettmobbing.
• Tre ulike foredrag: for 6. og 7.trinn, 8.-10.trinn og foreldre.
• Besøker cirka 100 skoler og 40.000 elever i året.
• Har siden 2009 snakket med 226.00 barn og 46.000 foreldre.
• Et partnerskap bestående av Telenor, Medietilsynet, Barnevakten og Røde Kors.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ellen Bjørlo, rådgiver for samfunnsansvar og bærekraft i Telenor Norge
Tlf: 986 36 029, ellen.bjorlo@telenor.com

Emner

Kategorier

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no